Konstutställningen ”Vad är tid”

Välkommen till Världscancerdagen 2011 där konstauktionen avslutas.

”Vad är tid… varje sekund räknas” – är en utställning som på olika sätt och i olika material gestaltar hur begreppet ”tid” plötsligt förändras vid ett cancerbesked.

Tio konstnärer verksamma på Gotland medverkar i utställningen som hade premiär den 7 juli 2010 på Wisby Strand vid Nätverket mot cancers temadag under Almedalsveckan. De tio konstnärer som medverkar är: Eva Bergenwall, Joakim Allgulander, Cecilia Carlén, Angela Duckert, Agneta Gazelius, Katarina Grip Höök, Jessica Lundeberg, Juri Markkula, Jeanette Path, Hanna Stahle. Alla är verksamma på Gotland eller Fårö.

Under hösten och vintern 2010 kommer konstutställningen ”Vad är tid…varje sekund räknas” att visas på 14 platser i landet – Lund, Mariestad, Linköping, Göteborg, Luleå, Jönköping, Visby och på flera platser i Stockholm – innan konstverken auktioneras ut den på Världscancerdagen 4 februari 2011 på Berns i Stockholm.

Patientföreningarna genomför visningar av konstutställningen ”Vad är tid” på olika orter i Sverige under hösten 2010 och vintern 2011 med stöd av Roche AB. Konstauktionen genomförs i samarbete med Konstbolaget.

Du kan redan nu lägga bud på verken till och med Världscancerdagen den 4 februari 2011! För att komma till auktionen – klicka här!

Auktionen sker till förmån för Nätverket mot cancer och intäkterna som auktionen ger ska användas för att göra det möjligt för Nätverket att arrangera ett seminarium om cancerfrågor under politikerveckan i Almedalen 2011. Syftet är som tidigare att göra cancerfrågan högre prioriterad bland våra folkvalda.

För mer information om konstutställningen kontakta Wictoria Hånell, Riksförbundet Mag- och Tarmsjuka, tel 079-347 47 63.