Att bryta beroendet

Snabba hälsovinster direkt! Att sluta röka är det bästa man kan göra för sin hälsa. När man slutar röka börjar kroppens reparationsarbete direkt och fortsätter sedan under många år.

Det är aldrig för sent att sluta

Har du redan drabbats av sjukdomar på grund av rökning kan resonemang om att det är för sent att sluta ligga nära till hands. Ett påstående som dock inte stämmer. Varje cigarett man avstår efter man insjuknat förbättrar chansen för tillfrisknande och minskar risken för biverkningar och komplikationer. Detta gäller även för de som drabbas av de allra värsta följdsjukdomarna, som cancer och KOL.

Även den som rökt under flera decennier kan tro att några cigaretter till inte gör skillnad. Men faktum är att kroppen börjar återhämta sig direkt efter du avslutat din senaste cigarett och fortsätter med det ända tills du tänder ytterligare en. En person som slutar röka före 50 års ålder kan halvera risken att dö under de kommande 10-15 åren.

Livskvalitet

Fördelarna med att sluta är inte heller alltid av livsavgörande karaktär, utan också sådant som kan få dig att uppskatta livet mer; lukt och smaksinnet förbättras, konditionen ökar och hosta försvinner.