Om du bara visste

#omdubaravisste

Vad svarar jag när mina barn undrar om jag ska dö? Hur kan jag hjälpa min närstående när dödsångesten slår till? Kan jag gå till jobbet med begränsad ork och måste jag berätta för arbetskamraterna? Hur vill jag leva i framtiden?

Under september, som är blodcancermånaden, genomför en av våra medlemmar, Blodcancerförbundet, en informationssatsning för att öka medvetenheten om konsekvenser av att diagnostiseras med en allvarlig sjukdom som blodcancer. Vad händer med dem som står bredvid? Med ens identitet som mamma, syster, lärare eller löpare? Med drömmar, mål och prioriteringar?

På webbplatsen omdubaravisste.se finns filmer där blodcancerdrabbade delar sina insikter. Du är också själv varmt välkommen att dela vad du önskar att andra visste eller att ställa en fråga till expertpanelen.