Välkommen till Världscancerdagen 2014

Tillsammans mot cancer!

Jämlik vård och rätt till rehabilitering!

Den 4:e februari är det den internationella World Cancer Day, och givetvis uppmärksammar vi dagen som vi brukar göra genom att bjuda in politiker, beslutsfattare, patienter, närstående och sjukvårdspersonal till seminarier och debatter på Berns i Stockholm. Temat för Världscancerdagen 2014 är jämlik vård och rätt till rehabilitering.

2014 är det valår. Det betyder att vi i Nätverket mot cancer kommer att lägga extra krut på att lyfta cancerpatienterna situation i vården och frågor som berör cancerberörda – såväl patienter som närstående. Välkommen till Berns den 4 februari!

Tema: Jämlik vård och rätt till rehabilitering
Plats: Stora salongen, Berns, Stockholm
Moderator: Mikael Nestius, chefredaktör för Dagens Medicin

PROGRAM

12.00-13.00  Registrering, utställningen öppnar 

13.00 – 13.20  Världscancerdagen 2014

Katarina Johansson, Nätverket mot cancer, hälsar välkommen och dagens moderator Mikael Nestius inleder seminariedagen.

Bättre cancervård – var god dröj!
Visning av Nätverket mot cancers film från Almedalen, med intervjuer med beslutsfattare och patientföreträdare. De personer som medverkar i filmen finns på plats för att kommentera. Resultatet från Nätverket mot cancers enkät till cancerberörda presenteras.

13.20-14.05  Tillsammans för Cancerrehabilitering – ett sätt för oss att möta framtiden?

Det är värdefullt att människor kommer tillbaka till samhället efter en cancerdiagnos. Alla tjänar på det. Alla tycker att värdig cancervård och cancerrehabilitering är viktigt – men HUR ska det genomföras?

Samtal med cancerpatienter och närstående, under ledning av Patrik Göransson, ordförande i SWEDPOS.

14.05-14.15  Kort bensträckare 

14.15- 15.15  Panelsamtal – Sluta snacka nu är det verkstad!

Paneldiskussion med Anders W Jonsson (c), Lena Hallengren (s), Mats Eriksson (m), Ingrid Lennerwald (s), samt Gunilla Gunnarsson, samordnare cancerstrategin, SKL, Anders Blanck, vd för LIF, och Roger Henriksson, verksamhetschef RCC Stockholm-Gotland.

15.15-15.45  Kaffepaus med mingel och utställningar

15.45-16.15  Framtidsprojekt

Presentation av nya projekt:

 • Stöd för cancerberörda
 • Stöd för cancerpatienter och närstående med bukspottkörtelcancer (pankreascancer) i samarbete med Regionalt Cancercentrum Stockholm-Gotland. Ralf Segersvärd, Bitr. Verksamhetschef, Gastrocentrum, Karolinska Universitetssjukhuset
 • 16.15-16.40  Nätverket mot cancer 5 år

  Det är femte året i rad som Nätverket mot cancer arrangerar Världscancerdagen på Berns. Vi kommer att göra en tillbakablick över de fem år som har gått sedan starten.

  16.40-17.00  Sammanfattning av dagen som avslutas med ett trevligt musikinslag.

  Efter seminariets slut kan de som vill stanna kvar en stund på Berns och fortsätta samvaron och erfarenhetsutbytet i ett enklare mingel.

  OBS! Programmet uppdateras vartefter.

  ENTRÉ & BILJETTER

  Entré ordinarie pris 500 kronor. Liksom tidigare år gäller fri entré för medlemmar i de organisationer som ingår i Nätverket mot cancer. Medlemmar i andra cancerpatientföreningar samt medlemmar i våra samarbetsorganisationer, som 1,6/2,6 miljonerklubben, går för halva priset, dvs 250 kronor. OBS! Föranmälan krävs eftersom det kan bli fullt.

  ANMÄLAN

  Anmäl dig via Eventbrite på länken nedan:

  Eventbrite - Världscancerdagen 4 februari 2014

  TACK!

  Vi är mycket tacksamma för stödet från de LIF-anslutna företag som tillsammans gör det möjligt för oss att genomföra dagen. Läs mer här!