Idag, 1 februari 2020, på det som skulle ha blivit Anna-Lena Anderssons 38:e födelsedag, tillkännager juryn för Elonpriset – som i år bestått av Anna-Lenas efterlämnade make med familj — att årets pris skall tilldelas den nationella samarbetsorganisationen Nätverket mot cancer.

Juryns motivering lyder:

”Nätverket mot cancer är en ideell samarbetsorganisation som arbetar för att cancerpatienter ska ges samma möjlighet till vård och behandling oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. De tilldelas priset för sin förmåga att samla de olika intresse- och patientorganisationerna och med en stark, gemensam röst företräda och ge hopp åt människor vars liv hotas av en svår sjukdom”. 

Ordförande Margareta Haag kommenterar så här:

”Så fantastiskt hedrande att Nätverket mot cancer utsetts ta emot Elonpriset till minne av Anna-Lena ”Elon” Andersson som gick bort hösten 2017. Vi är stolta över att ha utsetts till pristagare och tar tacksamt emot detta fina pris. Nätverket mot cancer uppmärksammar Världscancerdagen 4 februari och det känns värdefullt för oss att ta emot priset till Anna-Lenas minne i anslutning till dagen då vi lyfter patienternas behov och önskningar för en optimal cancervård.”

Läs mer om Elonpriset här >>>