header-almedalen-2017

Almedalen

Politikerveckan i Almedalen är en viktig del av Nätverket mot cancers arbete för att lyfta cancervården – ur ett patientperspektiv – på den politiska agendan.

Nätverket mot cancer – på plats i Almedalen 2017

Även i år kommer vi att delta i debatter, rundabordsdiskussioner och synas i minglet. ”Almedalen” är en viktig del i Nätverket mot cancers arbete för att lyfta cancervården – ur ett patientperspektiv – på den politiska agendan. Vi är där och pratar gärna om cancerberördas situation, om cancervård och cancerforskning. Kontakta oss gärna om ni önskar vår medverkan.

Boka i din agenda: Nätverket mot cancers seminarium med avslutande mingel

Agneta Karlsson

Agneta Karlsson

Tema: Allians mot cancer – hållbar utveckling av cancervården med fokus på närtid 2018.
Medarrangörer: Läkarförbundet, Vårdförbundet, SWEDPOS och Sjuksköterskor i Cancervård.
Moderator: Lennart Persson, TV-journalist
Tid: måndag 3 juli 2017 kl 15.15 -19.00 inklusive mingel.
Plats: Hälsodalen, S:t Hans Café, mitt i centrala Visby

Medverkar gör Agneta Karlsson statssekreterare hos Gabriel Wikström, minister för folkhälso-, sjukvårds- och idrottsfrågor.

Anders Lönnberg, Regeringens samordnare för LifeScience, Cecilia Widegren (M) Socialpolitisk talesperson och ledamot i Riksdagens Socialutskott, Ella Bohlin (KD) Barn- och äldrelandstingsråd Stockholms läns landsting, Professorerna Roger Henriksson, chef Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland och Hans Hägglund, verksamhetschef blod-och tumörsjukdomar, Akademiska sjukhuset.

Från medarrangörerna medverkar Heidi Stensmyren, Läkarförbundet, Sineva Ribeiro, förbundsordförande, Vårdförbundet, Patrik Göransson, SWEDPOS samt Helena Ullgren, Sjuksköterskor i Cancervård.

Ladda ner program i pdf-format.

Solskolan på plats

Varmt välkomna till oss på Solskolan så ska vi berätta mer om hur du kan njuta av solen men vara försiktig och hur du skyddar dig bäst. Vi kommer att dela ut solskyddsprodukter.

Plats: Donnersgatan, plats 400 E, Visby
Tid: 3 juli klockan 10.00 – 16.00

Läs mer om Solskolan här.

Få uppdateringar via e-post

Skriv upp dig på vår e-postlista och få uppdateringar kring vår medverkan i Almedalen.